Çerez Örnek
canlı destek
Süt Sığırcılığında Sağım ve Sağım Hijyeni Paneli

Yüksekokulumuz konferans salonunda 11 Mart 2020 günü saat 10:30 itibariyle “Süt Sığırcılığında Sağım ve Sağım Hijyeni” paneli gerçekleştirildi. Panelde açılış konuşması yapan okul müdürümüz Prof. Dr. Şafak Ceylan; hayvancılığın ve süt endüstrisinin ülkemizdeki durumu hakkında bilgi verirken Ödemiş bölgesinde tarım ve hayvancılığın önemini vurguladı.

Öğrenci ve akademisyenler ile bölge halkınında davetli olduğu panele katılım yüksekti. Doç. Dr. Ayşe Malbora moderatörlüğünde yapılan panelde, konuşmacı olarak Doç. Dr. Ayşe Malbora, Öğr. Gör. Dr. Muhammet Karakavuk ve Araş. Gör. Taner Kulay yer aldı.

Doç. Dr. Ayşe Malbora farklı hayvanlara ait sütün bileşiminden, insan beslenmesindeki öneminden ve sütün nasıl oluştuğundan bahsetti. Panelde Araş. Gör. Taner Kulay, inek memesinin yapısı ile mastitis başta olmak üzere meme hastalıklarını anlatırken Öğr. Gör. Dr. Muhammet Karakavuk sağlık bir süt işletmesinde meme sağlığını korumaya yönelik sağım uygulamaları ve hijyeni konularında bilgi aktardı.


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ