Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı
Program Çıktıları
| 1 | Yeni tarımsal teknolojilerin üreticiye benimsetilmesinde kullanılacak araç ve yöntemler konusunda bilgi sahibi olabilme. |
| 2 | Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olma |
| 3 | Süt ve ürünleri teknolojisi için gerekli temel bilim konularını öğrenebilme. |
| 4 | Gıda ürünlerinde kullanılan katkı maddelerinin fonksiyonlarını açıklayabilme ve kullanım şekillerine uygun kullanılmasını yönetebilme. |
| 5 | Gıda mevzuatı konusunda bilgi sahibi olabilme ve uygulayabilme. |
| 6 | Süt ve ürünleri analiz yöntemlerini öğrenebilme ve uygulayabilme. |
| 7 | İçme sütü ve süt ürünleri teknolojilerini öğrenebilme ve uygulayabilme. |
| 8 | İçme sütü ve süt ürünleri işletmelerinin hijyeni konusunda bilgi sahibi olabilme ve uygulayabilme. |
| 9 | Süt ve ürünlerinin kalite kontrolü, muhafazası ve pazara hazırlanması konusunda bilgi sahibi olabilme. |
| 10 | Sütün bileşimi, kimyası ve mikrobiyolojisinin teknolojik açıdan önemini kavrayabilme. |
Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
BİLGİ
1
BECERİ
1
2
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
2
3
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
2
3
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
2
3
4
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
2

.png)







