Çerez Örnek

Süt ve Ürünleri Teknolojisi

Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı

Program Çıktıları

1 Yeni tarımsal teknolojilerin üreticiye benimsetilmesinde kullanılacak araç ve yöntemler konusunda bilgi sahibi olabilme.
2 Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olma
3 Süt ve ürünleri teknolojisi için gerekli temel bilim konularını öğrenebilme.
4 Gıda ürünlerinde kullanılan katkı maddelerinin fonksiyonlarını açıklayabilme ve kullanım şekillerine uygun kullanılmasını yönetebilme.
5 Gıda mevzuatı konusunda bilgi sahibi olabilme ve uygulayabilme.
6 Süt ve ürünleri analiz yöntemlerini öğrenebilme ve uygulayabilme.
7 İçme sütü ve süt ürünleri teknolojilerini öğrenebilme ve uygulayabilme.
8 İçme sütü ve süt ürünleri işletmelerinin hijyeni konusunda bilgi sahibi olabilme ve uygulayabilme.
9 Süt ve ürünlerinin kalite kontrolü, muhafazası ve pazara hazırlanması konusunda bilgi sahibi olabilme.
10 Sütün bileşimi, kimyası ve mikrobiyolojisinin teknolojik açıdan önemini kavrayabilme.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Sayfa Güncelleme Tarihi: 14.10.2025. Detaylı ve güncel bilgiye Ege Bilgi Paketi adresinden ulaşabilirsiniz.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ