Organik Tarım Programı
Öğretim Planı (Müfredat)
3. Yarıyıl (Güz Yarıyılı)
Ders Adı | Teo. | Uyg. | Lab. | T.S. | Kredi | AKTS | Türü |
Tarım Ekonomisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 | Zorunlu |
Organik Bağcılık | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 | Zorunlu |
Organik Sebzecilik | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 4 | Zorunlu |
Organik Meyvecilik | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 4 | Zorunlu |
Tarımsal Mekanizasyon | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 4 | Zorunlu |
Sulama Teknikleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 | Zorunlu |
Organik Bitkisel Üretim İlkeleri ve Mevzuat | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 | Zorunlu |
Organik Hayvansal Üretim İlkeleri ve Mevzuat | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 | Zorunlu |
Organik Tarımda Hastalıklarla Savaşım | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 3 | Zorunlu |
Organik Tarımda Gübreler ve Gübreleme | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 | Zorunlu |
Toplam | 21 | 8 | 0 | 29 | 25 | 30 |
4. Yarıyıl (Bahar Yarıyılı)
Ders Adı | Teo. | Uyg. | Lab. | T.S. | Kredi | AKTS | Türü |
Organik Ürünlerin Muhafazası ve Pazara Hazırlanması | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 | Zorunlu |
Tarımda Çevre Kirliliği | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 | Zorunlu |
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 3 | Zorunlu |
Tarımsal Yayım ve İletişim | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 | Zorunlu |
Organik Tarla Bitkileri Tarımı | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 3 | Zorunlu |
Organik Tarımda Hayvansal Üretim | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 3 | Zorunlu |
Organik Tohumculuk | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 3 | Zorunlu |
Organik Yemler ve Hayvan Besleme | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 3 | Zorunlu |
Organik Tarımda Zararlılarla Savaşım | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 4 | Zorunlu |
Seçmeli Ders 4 | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 | Seçmeli |
Toplam | 20 | 12 | 0 | 32 | 26 | 30 |
Seçmeli Ders Grubu - 4
Ders Adı | Teo. | Uyg. | Lab. | T.S. | Kredi | AKTS | Türü |
Girişimcilik ve Kalite | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 | Seçmeli |
İşaret Dili | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 | Seçmeli |
Arıcılık ve İpek Böcekçiliği | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 | Seçmeli |
Agro-Turizm | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 | Seçmeli |
Açıklamalar :
Teo.: Teorik Ders Saati
Uyg.: Uygulama Ders Saati
Lab.: Laboratuvar Ders Saati
T.S.: Toplam Ders Saati
AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi