Üretim Parselleri
Yüksekokulumuz 204 dekar arazi üzerinde yer almakta ve bu alan içerisinde çeşitli bitki türlerinin yetiştirildiği parseller bulunmaktadır. Bu parsellerde mevsime bağlı olarak mısır, yonca, tritikale, buğday gibi birçok tarla bitkisi, çeşitli sebze türleri, tıbbi ve aromatik bitkiler (nane, kekik, adaçayı, melisa v.b) yetiştirilmekte ve bunların yanında farklı tür/çeşitte meyve ağacı bulunmaktadır. Öğrencilerimiz, bu materyallerde tüm zirai işlemleri görmekte ve birebir uygulamalarını yapmaktadır. Ayrıca öğrenciler kendilerine ayrılmış olan parsellerde, ilgili dersler kapsamında birçok sebze türlerünü üretimden muhafazasına kadar yetiştirmektedir. Bunun yanında öğretim üyelerinin/görevlerinin bilimsel araştırma projelerine ait birçok parsel bulunmaktadır.